linkki-etusivu
linkki-reissut
linkki-taustatietoja
linkki-yhteystiedot

linkki-tiedotukset
linkki-menojakiolis

linkki-vieraskirja


Kalenteri


Jäsenasiat


Pienimuotoinen päiväkirja Vironreissusta:

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityisesti Akille hienoista järjestelyistä ja onnistuneista ajoretkistä.

Torstai 10.7.2008kuva
Aamulla klo 07.30 starttasimme Merikarvian torilta kohti Helsingin länsisatamaa. Matkan varrelta retkeläisiä liittyi letkaan ja viimein Helsingissä oli porukka kasassa, kun Timo Mäkinen odotteli XTIÄläisiä satama-alueella malttamattomana.
Kello 16.30 Tallink Superstar rantautui Tallinnan satamaan ja retkue suuntasi lähimmälle huoltoasemalle tankkaamaan pyöriä, ennen Pärnuun lähtöä. Suurin haaste pyörille ja kuskeille oli päästä ulos Tallinnan ruuhkasta ja helteestä. Siitä selvittyämme ajoimmekin pysähtymättä Pärnuun leiripaikkaamme Aleksandriin. Kello oli tuolloin noin 19.00. Illalla latasimme akkuja seuraavan päivän ajoretkeä varten; kuka mitenkin.

Perjantai 11.7.2008kuva
Kuuden aikoihin aamulla alkoi porukka pikkuhiljaa heräillä mökeistään aamutoimiin. Tukeva aamupala syötiin ja lähdettiin kohti Hiiunmaata. Ensin ajoimme Rohukylän lauttarantaan ja siitä lautalla yli Hiiunmaalle, jossa meitä vastassa oli ystävyyskuntamme kulttuurijohtaja Klaire Kink, valtuuston puheenjohtaja Antti Leigre ja koulutoimen johtaja Reet Nisumaa. Heidän johdollaan siirryimme Puhalepaan, jossa tutustuimme kouluun ja kirkkoon, joka on yksi Viron vanhimpia rakennuksia; n. 750 vuotta. Tämän jälkeen siirryttiin paikalliselle talomuseolle, (Soera Talumuuseum), missä meille oli katettu mahtava ruokapöytä täyteen paikallisia herkkuja alku-, pää- ja jälkiruokineen. Aterian jälkeen saimme vielä museoesittelyn paikan emännältä Öie Laksbergiltä.
Sitten oli taas aika lähteä takaisin Pärnuun valmistautumaan seuraavan päivän reissuun.

Lauantai 12.7.2008kuva
Aamulla satoi vettä niin kovasti, että päätimme pitää lepopäivän ajamisen osalta. Keskipäivän tienoilla ilma parani ja ryhmä hajaantui jalkaisin Pärnun keskustaan, kuka minnekin. Ruokia syötiin, juomia juotiin ja tutustuttiin nähtävyyksiin enemmän ja vähemmän. Illalla oli taas porukka kasassa ja Aleksandrin Pubin puolella kertailtiin päivän tapahtumia melkoisen naurunremakan kera. Ja ajoissa nukkumaan, sillä edessä oli sunnuntain retki Saarenmaalle Kuressaaren kaupunkiin.

Sunnuntai 13.7.2008
Normaalit aamutoimet ja "ratsaille" ! Suuntasimme kulkumme kohti Virtsua, mistä ajoimme lauttaan ja seilasime yli fältin saarenmaalle.
Ajoimme letkassa välittömästi Kuressaaren kaupunkiin, joka olikin jo aivan "länsimaisessa" kunnossa ja melkoinen turistikohde linnoituksineen ja keskustan terasseineen. Monen maan rekisterissä olevia kulkupelejä näkyi kaupungissa pyörivän. Muutaman tunnin kaupungissa jalkautuneina harhailtuamme palasimme sovittuun aikaan pyörien luo ja lähdimme taas kohti lauttarantaa, jossa oli parin kilometrin mittainen autojono lautalle. Matkanjohtajamme Aki Harjun johdolla ohitimme jonon kylmäpäisesti ja pääsimme, kuin pääsimmekin ensimmäisinä lauttaan. Illalla olimme taas hyvissä ajoin Aleksandrin mahtavien ruoka-annosten ja suurien olutlasien äärellä kertaillen päivän tapahtumia. Ja sitten yöpuulle.

Maanantai 14.7.2008
Oli kotimatka edessä ja lautta Tallinnasta Helsinkiin lähti klo 11.30. Siihen piti tähdätä ja liikkeelle lähdettiin hyvissä ajoin. Hyvin ehdittiin Tallinnaan ilman minkäänlaisia viivytyksiä ja aikaa ennen lautanlähtöä oli runsaasti. Lautta oli melko tyhjä Helsingin suuntaan ja kahvit sai jonottamatta suoraan tiskiltä ja kauppa-asiat hoituivat joustavasti.
Helsinkiin päästyämme Timo Mäkinen siirtyi joukon vetäjäksi ja opastikin porukan läpi kaupungin asiantuntevasti ja seuraava etappi olikin Karkkilan ABC:llä, missä ruokailtiin pitkästä aikaa kotimaista ruokaa ja kahvia. Pohjanmaalaiset jäsenet lähtivät kotimatkalle omaa reittiään jo Helsingistä, joten porukka oli tässä vaiheessa jo vähän pienentynyt. Loppumatka sitten mentiinkin yhden pysähdyksen taktiikalla ja porukka oli kotonaan hyvissä ajoin illalla.

Retkellä mukana: Aki Harju (matkanjohtaja ja etukäteisjärjestäjä)
Virpi Harju, Esa Peltomäki, Riitta Peltomäki, Rauno Järvenpää, Leena Järvenpää, Ahti Setälä, Raija Setälä, Raine Latvala, Maisa Latvala, Pekka Kröpi, Seija Kröpi, Tapio Ristimäki, Krister Ristimäki, Timo Mäkinen, Jarmo Nurmi, Erkki Yrjänäinen, Tapani Yrjänäinen
© XTIÄ & Webmaster
Linkeissä käytetty ilmaisfontteja